Rekord- és példányszámok

A MokkaWiki wikiből

Bibliográfiai rekordok száma

A MOKKA keresőfelületen (akár a MOKKA, akár az ODR portálon vagyunk) az egyes katalógusokból beérkezett rekordok számát "CCL keresésben"" érdemes lekérdezni a könyvtár lelőhelykódjának megadásával az alábbi módon:

find loca=B9
vagy
find loca=D1


Példánnyal rendelkező bibliográfiai rekordok száma

A szolgáltató könyvtárakra (szolgáltatási helyekre és gyűjteményekre) vonatkozó kereséseket az ODR portálon lehet végezni az Összetett keresés "példánykeresés" beállításával. Itt legördülő menüből választhatjuk ki a keresett szempontot. Ezzel valóban példányok alapján keresünk. Ha az itt kapott találati érték jelentősen eltér a fenti módon kapott bibliográfiai rekordokra vonatkozó értéktől, az azt jelenti, hogy az adott könyvtár esetében több bibliográfiai rekordhoz nem kaptunk példányokat és automatikus példánygeneráláskor sem sikerült megfelelő mennyiségű példányt létrehozni. Kérem, az ilyen eseteket jelezzék.


Tároló adatbázis tartalma

A fenti módon lekereshető számok a keresőfelület adatbázisában lévő rekordokra vonatkoznak. Ez az adatbázis napi frissítéssel keletkezik a MOKKA tároló adatbázisából, amire a betöltő könyvtáraknak küldött feltöltési értesítések vonatkoznak. Így ha a feltöltő könyvtárak kapnak értesítést betöltésekről, ezek eredménye azonban nem látható a portálokon, a kereső adatbázis frissülésének hibájára utal. Kérem, ez ilyen jellegű problémákat is jelezzék.

Személyes eszközök