Folyóiratok évadatainak szerkesztése

A MokkaWiki wikiből


NPA bejelentő felület


Az egyes évekre jellemző adatokat az állományadatoktól elkülönítve tárolja a rendszer. Ez teszi azt lehetővé, hogy a folyóirat megjelenésének ellenmondó állománybejelentéseket ki lehessen szűrni.

Az évekhez tartozó adatok szerkesztése adminisztratív jogosultsággal tehető meg az alábbiak szerint:


Bejelentkezünk az ODR portálon NPA adminisztratív jogosultsággal rendelkező felhasználóként. A MOKKA-ODR katalógusban kikeressük a folyóiratrekordot, megjelenítjük a szolgáltató könyvtárait és az "Ugrás az NPA oldalra linkkel megnyitjuk a szerkesztőfelületet. Bármely könyvtár állományadataitól indulhatunk.


A folyóirat megjelenési éveinek listája mellett a kötetadatok beírására szolgáló mező, az iskolaéves megjelenés jelölőnégyzete, és az adott év meg nem jelenését jelző kereszt látható


A megjelenési információk mezőbe írhatjuk a kötetadatokat, az évkönyvek tárgyévet. Ha a mező módosul, a sor végén megjelenik a mentést lehetővé tévő ikon. Arra kattintva menthetjük a módosításokat. AZ itt beírt adatokat minden konkrét állományadatot jelentő és megjelenítő felületen látni fogják a felhasználók.


Az iskolaév jelölőnégyzet bekattintással és mentéssel a megjelenő évmegjelölés formátumát változtathatjuk.A módisítást minden konkrét állományadatot jelentő és megjelenítő felületen látni fogják a felhasználók.
A meg nem jelent éveket a piros keresztre való kattintással törölhetjük a listából. Ezekre az évekre nem tudnak bejelentést tenni a felhasználók, és nem jelennek meg a MOKKA-ODR katalógusban.


NPA bejelentő felület
Személyes eszközök