NPA bejelentkezés

A MokkaWiki wikiből


NPA bejelentő felületAz NPA felület használatához a könyvtár korábban már regisztrált MOKKA-ODR főadminisztrátora (az esetek többségében a könyvtárközi kölcsönzéssel foglalkozó kolléga/nő) adhat jogosultságot, a MOKKA-ODR Könyvtárnyilvántartó könyvtár felületén.

Az NPA felület használatához a felhasználónak "NPA Állományadat bejelentése" és "NPA Új cím bejelentése" jogosultsággal kell rendelkeznie. Ezek a jogosultságok már meglévő felhasználó szerepköreihez is hozzáadhatóak, vagy új (akár a felületen csak az NPA-állománykezelést végző) felhasználó is létrehozható. A jogosultságok beállításáról részletes leírás itt található.

-"NPA Állományadat bejelentése" szerepkörrel lehetséges az NPA állományadatok szerkesztése a megadott szolgáltatási pont/ok esetében. Fontos, hogy a megfelelő szolgáltatási ponto/ka/t pipáljuk be előbb, aztán jelöljük ki a szerepkört a listából.
-"NPA Új cím bejelentése" szerepkörrel lehetséges a MOKKA katalógusban nem szereplő periodikum bejelentése, illetve módosítás kérése. Itt is fontos, hogy a megfelelő szolgáltatási ponto/ka/t, mely/nek nevében eljár majd a felhasználó, pipáljuk be előbb, aztán jelöljük ki a szerepkört a listából.

Probléma esetén kérje kollégánk segítségét az odrsegitseg@odrportal.hu címen.


A bejelentkezés folyamata:


1. A bejelentkezésre az MOKKA illetve ODR portálon kerülhet sor.
2. Ki kell választani milyen szerepkörben, könyvtárosként vagy olvasóként jelentkezünk be majd meg kell adnunk felhasználói nevünket és jelszavunkat.
3.Sikeres bejelentkezés után megjelenik felhasználó nevünk a portál jobb felső sarkában
4. Az NPA felület megnyitásakor kell a használni kívánt szolgáltatási pontot kiválasztani. Szükség esetén a lista a háromszögekre kattintva nyitható meg. Ha az évfolyamadatokat vagy Folyamatban lévő címbejelentéseket kívánjuk szerkeszteni az "Adminisztratív mód" belépést kell választani.
Az aktuális szolgáltatási pont nevét minden képernyő megjeleníti.Csak azokat a lelőhelyeket kezelhetjük, amelyek az adott szolgáltatási pont alá vannak rendelve a Könyvtárnyilvántartóban. Ha más szolgáltatási pont lelőhelyeivel akarunk dolgozni jogosultságtól függően az NPA Főoldalon válthatunk szolgáltatási pontot.


NPA bejelentő felület
Személyes eszközök